Fruitier - Omgeving / Luxeuil Les Bains

Omgeving / Luxeuil Les Bains

Wij maakten deze uitstap op een zonnige lentedag. Om volop van de mooie natuur te kunnen genieten, zochten we een route uit langs rustige, 'groene' wegen. Na 35' waren we al ter plekke, dit is dus goed te doen vanuit onze chambre d' hôtes als startpunt. 

 

Stadswandeling

In Luxeuil maakten we een stadswandeling (folder met beschrijving in het Nederlands is ter beschikking) waarbij we vele mooie historische gevels bewonderden en een goede eerste indruk van het stadje kregen. Spijtig genoeg waren de musea die we onderweg tegenkwamen nog gesloten,  maar van de lentezon genoten we eens te meer. 
Het restaurantje dat we 's middags ontdekten is zeker een aanrader, we aten in een gezellig ingerichte vroegere wijnkelder. De pizza was met liefde bereid door een jonge kok en opgediend door zijn vrouwtje, beiden runden ze met veel passie voor het vak hun eigen restaurant. 
 

Thermen

De tocht leidde ons verder langs de 'rijkere kant' van Luxeuil om te eindigen bij de Thermen, een ideale plek om echt te onthaasten. Men biedt er talrijke arrangementen aan tegen een redelijk prijsje (als je tenminste badhanddoek en badjas zelf meebrengt), op voorhand reserveren is wel aangeraden. |
 

Musea

Omdat we door de gesloten musea nog tijd overhadden hebben we deze uitstap gecombineerd met een bezoekje aan het ecomuseum in Fougerolles (echt een aanrader!) en distillerie Coulin (mmmmm). 
 

 

Route beschrijving: 

Chargey-Les-Port -> Purgerot (vergeet onderweg niet van het mooie uitzicht te genieten) -> Port d' Atelier -> Faverney (dit plaatsje is zeker een tussenstop waard) -> Mersuay (mooi kerktorentje) -> Conflans -> Luxeuil-Les-Bains (stadswandeling + lunch in 'La Tarantella' 59 Rue Jules Jeanneney)
Luxeuil-Les-Bains -> Brioucourt (D28) -> In Brioucourt links de D6 volgen -> Raddon (Prachtig kerkje) -> Links richting Fougerolles (D18) (Ecomuseum + distellerie Coulin)
Fougerolles -> Luxeuil-Les-Bains -> Vesoul (diner in 'Le Gevrey') -> Port-Sur-Saône -> Chargey-Les-Port.