Fruitier - Omgeving / Pesmes

Omgeving / Pesmes

Pesmes, een van de 151 mooiste dorpen van Frankrijk, met een rijk cultuurhistorisch patrimonium! 

 

 

Petites Citées Comtoises de Caractère


Pesmes is ook één van de 31 'Petites Citées Comtoises de Caractère'.

Wie graag iets meer bedrijvigheid meemaakt; elke woensdagvoormiddag is het markt, evenals elke eerste dinsdag van de maand, dit op de Place des promenades.
 

 

 

 

Stadswandeling

Het hele jaar door kan er een afspraak gemaakt worden met de toeristische dienst (0033/384312337) voor het maken van een geleide wandeling. Wij verkozen echter op ons eigen tempo onze neus achterna te gaan.
Slenteren van het ene straatje naar het andere, een praatje maken met een ijverige inwoner, stil staan om van het mooie uitzicht te genieten, een pizzaatje nuttigen in een plaatselijk restaurantje.

Wij aten eenvoudig maar lekker in 'O ma Pizza'. Wel opletten: in Frankrijk kun je voor de lunch meestal alleen tussen 12:00 en 14:00 terecht bij de restaurants. Bovendien zijn tussen 12u en 14u de winkels nagenoeg allemaal gesloten), mooie gevels en uitzichten bewonderen..... 
 

 

Wij zijn recent in dit vriendelijke plaatsje geweest. Pesmes telt ongeveer 1100 inwoners en is gelegen in het zuiden van de Haute-Saône. 
 

 

 

Een wandeling door Pesmes is niet te vermoeiend, en de rit van Pesmes terug naar Chargey-Les-Port is zeker de moeite waard!”
Geniet van de mooie vergezichten en de prachtige natuur!