Fruitier - Omgeving / Vesoul

Omgeving / Vesoul

 

Onze eigen ervaring als toerist in Vesoul


Op amper 18 km van Chargey-Lès-Port vinden we het charmante stadje Vesoul.

Natuurlijk waren we al eerder in Vesoul geweest, hier vind je namelijk alles wat in een mens in het dagelijks leven nodig heeft, maar ook om administratieve zaken te regelen is Vesoul 'the place to be' voor ons.

Nu was het doel echter anders, we gingen ons als echte toeristen gedragen. Dus was onze eerste halte het toeristisch infokantoor. Een vriendelijke dame gaf de nodige uitleg waarna onze daguitstap echt kon beginnen. 

 

Regionale producten

Als eerste wandelden we richting markt. Bijzonder is de overdekte markthal met allerlei kraampjes waar regionale producenten de lekkerste groenten, fruit, vis, vlees, kazen, wijn… te koop aanbieden. 

 

Om de honger te stillen genoten we nadien van een eenvoudig dagmenu in 'La Pause Gourmande'.

 

Notre-Dame-De-La-Motte

Met hernieuwde energie ging het richting 'Notre-Dame-De-La-Motte'. Dit kleine bedevaartsoord dat hoog boven Vesoul uit toren is recent helemaal vernieuwd. Na een steile klim kan je van een grandioos panorama genieten. 

 

 

 

 

Museum Georges Garret

Onze timing was perfect, want eenmaal opnieuw beneden in het stadje aangekomen, had het museum 'Georges Garret' net zijn deuren geopend. Helemaal gratis konden we er de schilderijen van Georges Garret en zijn leerlingen bewonderen. De lichtinval was schitterend. Niet alleen de kunstwerken maar ook het gebouw was echt de moeite waard.
 

Le Jardin Anglais

Terug lekker opgewarmd konden we er weer even tegen en besloten we om de dag af te sluiten door 'Le Jardin Anglais' te bezoeken. Midden in het centrum, kan je een wandeling maken door een klein park in Engelse stijl aangelegd. Even in de buitenlucht tussen het groen verpozen deed deugd, doch waarschijnlijk zal deze tuin over een maand of twee meer schoonheid tonen dan nu, in het kaalste seizoen van het jaar.

 

 


Al bij al een gevarieerd dagje Vesoul. 

  
 

Andere bezienswaardigeheden

Andere mogelijkheden om een uitstap naar Vesoul in te vullen zijn er nog volop : shoppen in de gezellige straatjes in het centrum (beroemd om zijn vele chocolatiers), een bezoekje aan de mooie kerk, een wandeling rond het 'Lac de Vesoul', een tocht met de 'railbike' over een oude spoorweg, een ommetje langs het 'camp de Césaer' in Chariez of 'Les 12 apôtres'…. genoeg te beleven in en rond Vesoul.